Kapcsolat

Borsi Sándor Kályhás

Cserépkályha és Kandalló építő

Tát Radnóti Miklós u.4.

Tel: +36-30/2475157
E-mail: info@borsikalyha.hu

Téglakályha

https://www.youtube.com/watch?v=ThPEJIuN1Xg

A téglakályha egy kifejezetten olcsó alternatíva lehet azoknak akik cserépkályhát szeretnének.

Magyarországon viszonylag új keletű dolog, pont ezért kevesek által ismert. Pedig nagyon is érdemes megismerkedni vele. Működési elvét tekintve teljesen azonos a cserépkályhával. A külső megjelenése szabadon alakítható, csak a képzeletünk szabhat határt.

Hőleadásáról azt hiszem általánosan kijelenthetjük, hogy kicsit kevésbé intenzíven fűt mint a cserépkályha, viszont sokkal több hőt képes tárolni, amit hosszabb időn keresztül sugároz.

Mindezek mellett legnagyobb erénye a kiemelkedően kedvező ára, ami a hasonló teljesítményű cserépkályhák árának fele, akár harmada is lehet.

Ha itt lenne apró betűs rész, az azt tartalmazná, hogy a téglakályhák várható élettartama rövidebb a cserépkályhákénál.

Ez így is van, de az ára annyira kedvező, hogy ha 8-10 év múlva újat kell rakatnunk, még akkor is lényegesen kevesebbe kerül, mint egy cserépkályha. 

Építhetjük új, nagy szilárdságú kémény falazó téglából, vagy régi, jó minőségű, csengő hangú, bontott téglából. A tűztér és a magas hőmérsékletű gázokkal érintkező járatok természetesen ez esetben is samott téglából készülnek. Címeres vagy pecsétes téglákkal díszítve különlegesen egyedi, rusztikus kályhákat alkothatunk.

Az új téglából épült kályhákat igény esetén egyedileg gyátott dekor téglákkal díszítjük.