Kapcsolat

Borsi Sándor Kályhás

Cserépkályha és Kandalló építő

Tát Radnóti Miklós u.4.

Tel: +36-30/2475157
E-mail: info@borsikalyha.hu

Kandalló

                      

Semmi sem hozza olyan közel hozzánk a tűz hangulatát mint a kandalló.

Külső megjelenése könnyen igazítható a lakás stílusához. A klasszikustól a rusztikuson át a minimálig bármi megvalósítható.

A kandalló fűtéstechnikailag kevésbé jó hatásfokú berendezés, mint a cserépkályha és hőt is csak csekély mértékben tárol. Viszont szélesebb körben alkalmazható azáltal, hogy alapvetően több fajtája létezi

-Nyitott tűzterű kandalló


Hatásfoka olyan alacsony, hogy inkább egy nagyon jó hangulatot keltő lakberendezési tárgynak mondható, mint fűtési eszköznek.

Ajánlott erdő tulajdonosoknak:)

Kitűnő télapó bejárat:)

 

-Zárt tűzterű kandalló

-Légfűtő kandalló

Alap esetben a helység levegője beáramlik a burkolat mögé, ott erőteljesen felmelegszik és az erre a célra kialakított szellőző rácsokon kiáramlik a szobába.

Kiegészítésként kaphatóak hatásfok növelő hődobok, illetve egyéb hulladékhő hasznosítók.

Fűthetünk vele más helységeket is. Ezt úgy kell elképzelni, hogy a konvekciós burkolat alatt felmelegített levegőt kandalló ventilátorokkal az előre kialakított légcsatornákon keresztül a lakás távolabbi helységeibe juttathatjuk.

Ha gáz központi fűtés kiegészítéseként használjuk, nagyon drasztikus fogyókúrára foghatjuk a gázszámlát.

-Vízteres kandalló

Vízteres kandalló legnagyobb erénye, hogy a helység légfűtésén felül a vizes hőcserélőnek köszönhetően meleg vizet juttat a többi helység radiátoraiba.

Ez kiépíthető önálló központi fűtés rendszerként is, illetve csatlakoztatható már meglévő gáz központi fűtés rendszerekhez.

A régi megoldásoktól eltérően ma már könnyen kivitelezhető, ilyen kombinált rendszer esetén, hogy ha fűtünk a kandallóban akkor azzal melegítjük a vizet, ha éppen nem ég a tűz, automatikusan  bekapcsol a gázkazán.

Erre a megoldásra fokozottan igaz, hogy mivel nagy mértékben csökkenthető a gázfogyasztás, nagyon hamar megtérül a beruházás.

 A kandalló tűztereket ide kattintva tudja megtekinteni.

A kandalló burkolatokat ide kattintva tudja megtekinteni.

Személyes találkozó vagy telefonos érdeklődés esetén szívesen adok bővebb tájékoztatást.