Kapcsolat

Borsi Sándor Kályhás

Cserépkályha és Kandalló építő

Tát Radnóti Miklós u.4.

Tel: +36-30/2475157
E-mail: info@borsikalyha.hu

Cserépkályha

Cserépkályha

Mi a cserépkályha előnye? Miért érdemes ma is a fűtésnek ezt a fajtáját választani?

A cserépkályha az egyik leggazdaságosabb fűtési eszköz. Belső szerkezete úgy van kialakítva, hogy a füst keringjen benne. A kályha járataiban lassan lehűlő füst sok hőt ad át a falazatnak.

A füstgázoktól átvett hőt a cserépkályha a benne található nagy hőtároló képességű anyagoknak köszönhetően szivacs szerűen magába szívja, majd fokozatosan sugározza a lakótérbe.

Ez a sugárzás egyfajta infra sugárzás, mely a mai napig az emberi test számára legegészségesebb hőközlési forma. Nem beszélve arról, hogy milyen kellemes érzés.


Amire még érdemes figyelni

Nincs két egyforma cserépkályha. Mindig a helyi viszonyokhoz, mint például a kémény típusához, méretéhez, minőségéhez kell igazítani a belső kialakítást. Logikusnak tűnik, hogy minél több járatot építünk bele, annál több hőt nyerünk ki a füstgázokból. Ez egy bizonyos szintig igaz is, de ugyanakkor vigyázni kell arra is, hogy ha túlságosan hideg füst kerül a kéménybe, gyenge lesz a huzat és folyamatos problémákat okoz mint például a páralecsapódás, kátrányosodás, stb.

A helytelenül megépített kályhák szélsőséges esetben akár halálos tragédiát is okozhatnak, pedig külsőre esetenként hasonlóan szépek, mint a jól megépítettek.

Bizonyos korlátok között  a hőtároló képesség is szabályozható a cserépkályha falvastagságának változtatásával. De minden kialakításnak van egy maximális hőtároló kapacitása. Ha ezt kihasználtuk, már nem tud több hőt tárolni és egyrészt a kéményen keresztül az utcát fűtjük, másrészt a túlfűtéssel drasztikusan lerövidítjük cserépkályhánk élettartamát.

Cserépkályhákkal kapcsolatban több fontos részletet tudhatnak meg a "Gyakori kérdések" menüpontban is.

nadasd-keramia-katalogus.pdf

Kérdezzen vagy kérjen ajánlatot!

Kérjen tőlem ajánlatot!

Név *:
e-mail cím *:
Telefonszám *:
Érdeklődésének tárgya *:

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező!